top of page

DEFENDO

Defendo on suhteellisen helposti opittava itsepuolustus-, voimankäyttö- ja lähitaistelumenetelmä. Defendo järjestelmänä on mukautettu erityyppisiin väkivaltatilanteisiin, joita tämän päivän yhteiskunnassa esiintyy. Tavoitteemme on kouluttaa ja vahvistaa harjoittelijoita selviytymään itsepuolustustilanteista, jotka sisältävät verbaalista ja/tai fyysistä uhkaa, riippumatta sukupuolesta tai ruumiinrakenteesta.

Defendo on muokattu nykypäivän tarpeita vastaavaksi, yksinkertaiseksi ja toimivaksi järjestelmäksi, johon kuuluu rajoitettu määrä yksinkertaisia tekniikoita. Sen sijaan, että lajin harjoittelijat oppisivat uusia ja taas uusia tekniikoita, hiotaan perustekniikoita ja taktista käyttäytymistä sekä voimistetaan henkistä vahvuutta. Defendo on erinomainen valinta ihmiselle, jonka tavoite on oppia
tehokasta itsepuolustusta nopeasti.

 

Defendolla on juurensa William E. Fairbairnin Defendu -järjestelmässä, joka alunperin kehitettiin poliiseille ja myöhemmin mukautettiin sotilaskäyttöön. Defendo:on on otettu mukaan Fairbairnin näkemys siitä, miten harjoittelemisen tulee tapahtua, jotta pystytään vastaamaan kehittyviin konflikteihin. HMAC:llä defendoa harjoitellaan tasojärjestelmän mukaisesti, missä jokainen taso sisältää oman alueensa itsepuolustuksessa. Harjoittelu aloitetaan Hard Target -tasolta, josta edetään HT+ ja Combat Tech 1-3 kautta S.T.A.R.-tasoille. Lisäksi Hard Target kurssin jälkeen harrastajat voivat halutesssaan osallistua Defendo Blue harjoituksiin. Defendo Blue voimankäyttöön keskittyvää harjoittelua ja sopii erityisesti harrastajille joilla on ammatillinen tarve harjoitella voimankäyttöä.

Kaikki keskuksemme Defendo-ohjaajat ovat koulutettuja ja jakavat mielellään tietonsa sinun kanssasi.

Vaikka harjoittelu on vakavaa, se ei ole ryppyotsaista. Jokainen Defendo-harjoitus vahvistaa sinua fyysisesti kuin myös henkisesti. HT+ tunnilla harjoitellaan perustason harjoitteita maustettuna eri tyyppisillä uhkatilanteilla.

Defendo harjoittelu vaatii aluksi suoritettavan peruskurssin. Peruskursseja alkaa noin 4 kertaa vuodessa.

Peruskurssin kesto on noin 8 viikkoa(2krt/vko).
Paikkoja peruskursseille on rajoitetusti.

Tervetuloa tutustumaan Defendoon!

DEFENDO FAQ

 

K: En ole käynyt pitkään aikaan treeneissä. Kannattaako tulla silti mukaan?
V: Tottakai! Tuntien idea on harjoitella ja opetella asioita, ei testata jo valmiiksi opittuja asioita. Tunneille mennään oppimaan uutta.

K: En ole ikinä harrastanut mitään liikuntaa. Onko peruskurssi minua varten?
V: Kyllä! Peruskurssin ainoana edellytyksenä on avoin asenne uuden oppimiselle. Me opetamme kaiken muun, alkaen seisomisesta liikkumiseen.

K: Voiko Defendo Blue tunnille tulla kesken kauden?
V: Kyllä! Tunneilla on aina eri teema johon liittyviä tekniikoita tehdään. Vähemmän tunneilla käyvät tekevät helpompia sovelluksia aiheesta, enemmän käyneet hieman vaikeampia. Näin jokaisen taitotasolle saadaan sopivaa tekemistä.

K: Olen hidas oppimaan eikä motoriset taitoni ole hirveän hyvät. Kaikki muut kurssilla oppivat paljon nopeammin kuin minä jolloin jään jalkoihin. Kannattaako silti tulla mukaan?
V: Kyllä! Me opetamme asioita yksilöille. Tärkeintä on keskittyä omaan oppimiseen ja luoda itselleen realistiset tavoitteet välittämättä muiden osaamisesta.

K: Pystynkö peruskurssin jälkeen menemään vapaaotteluun kisaamaan?
V: Toki voit, mutta emme sitä suosittele. Defendon peruskurssi antaa valmiudet useimpiin kadulla tapahtuviin itsepuolustus tilanteisiin, ei kilpaurheiluun. Mikäli otteleminen kiinnostaa, kannattaa mennä kyseisten lajien peruskursseille ja aloittamaan harrastuksen siellä.

K: Eikös väkivallan opiskelu lisää todennäköisyyttä joutua tappeluun oikeasti?
V: Ei lisää. Realistisen itsepuolustuksen harjoittelu lisää valmiuksia välttää näitä tilanteita. Tunneilla harjoitellaan myös aggressiivisen henkilön tunnistamista. Tämä lisää mahdollisuuksia havaita ennalta tilanteet joita kannattaa välttää. Myöskin osaamisen kautta tuoma varmuus väkivaltatilanteista selviämiseen pienentää riskiä joutua kyseisiin tilanteisiin. Jos aihe kiinnostaa enemmän niin ohjaajamme kertovat siitä mielellään lisää.

Haluaisitko tulla kokeilemaan Defendoa?
Kokeilukerta on maksuton eikä sido sinua mihinkään.


 

defendo hmac round v1 cut
MIka Defendo Helsinki
defendo helsinki
defendo
defendo blue
defendo blue hmac helsinki
bottom of page