top of page

THAINYRKKEILY

Thainyrkkeily on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta kehittynyt pystyottelulaji. Thainyrkkeily on Thaimaan kansallisurheilulaji ja tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa. Vaikka thainyrkkeilyn harjoittelu tähtää ottelemiseen, on lajista kehittynyt myös tehokas kuntoilun ja itsensä kehittämisen muoto. Suomeen aktiivinen thainyrkkeilytoiminta saapui 1990-luvun alussa.

Thainyrkkeilyn tekniikkavalikoimaan kuuluvat perinteisten suorien ja koukkulyöntien lisäksi kyynärpäälyönnit, kiertävät sekä pysäyttävät potkut ja polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini.
Tyypillinen Thainyrkkeilyharjoitus sisältää mm. lajinomaisen alkulämmittelyn, varjonyrkkeilyä, väline- ja säkkiharjoittelua, pariharjoitteita sekä kevyttä sparrausta.

 

Helpoin tapa aloittaa harjoittelu  thainyrkkeilyn jatkavien ryhmässä on 2-3 vuodessa järjestettävä perusteet kurssi. Mikäli olet kuitenkin harrastanut aiemmin lajia, joka sisältää thainyrkkeilylle tyypillisiä potkuja ja lyöntejä ei sinun tarvitse erikseen käydä peruskurssia vaan voit tulla suoraan treeneihin. Ponnistaminen jatkavien ryhmään onnistuu myös KuntoThain kautta. KuntoThai harjoituksia ohjaavat samat valmentajat kuin Thainyrkkeily harjoituksia. Keskeinen ero KuntoThain ja Thainyrkkeilyn välillä on että KuntoThai tunneilla ei sparrata. Suosittelemme siis KuntoThain tekniikka tunteja myös kaikille Thainyrkkeilyä jatkavien ryhmissä harrastaville.
Mikäli harjoitteluintoa riittää suosittelemme aloittelijoille myös  kuntonyrkkeily tunneilla harjoittelua. Kuntonyrkkeilyn tekniikkatunneilla keskitytään lyönti- ja nyrkkeilytekniikan parantamiseen mikä auttaa paljon myös Thainyrkkeilyssä.
Meiltä saat alkuun lainaan nyrkkeilyhanskat ja säärisuojat muutamalle ensimmäiselle tunnille. Kun omien hankinta tulee eteen niin voit hankkia paikan päältä mm. Venum ja Rurik varusteita verkkokauppahinnoin  https://www.holtz.fi/fi


Mikäli sinua kiinnostaa otteleminen niin valmennamme sinua myös siihen. Kysy lisää ottelemisesta harjoitusten yhteydessä valmentajilta.

Kaikissa harjoituksissa olemme halunneet pitää mahdollisimman hyvin samankaltaista tunnelmaa kuin lajin alkulähteellä Thaimaassa. Tunneilla ei voi siis välttyä hymyltä ja hieltä.


Sali on myös vapaassa käytössä 24/7 periaatteella myös kaikille Thainyrkkeily harrastajille.

Ohjaanina toimivat kokeneet alan huippuvalmentajat, mm. Prasong Jongsungnern, Soli Yuuki ja Tapio Erholtz.

 

Thainyrkkeily Helsinki HMAC

bottom of page