MUAY THAI
Thainyrkkeily Helsinki HMAC - Uudet Kurssit Alkavat!
Muay Thai Historia ja Merkitys
Thainyrkkeily eli Muay Thai on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta kehittynyt pystyottelulaji, joka on Thaimaan kansallisurheilulaji ja keskeinen osa maan kulttuurihistoriaa. Laji on vakiinnuttanut asemansa myös Suomessa, jossa aktiivinen thainyrkkeilytoiminta käynnistyi 1990-luvun alussa. Vaikka thainyrkkeilyssä keskitytään ottelemiseen, se on myös tehokas kuntoilumuoto ja itsensä kehittämisen väline.
Thainyrkkeilyn Tekniikat ja Harjoitukset
Thainyrkkeilyn tekniikkavalikoimaan kuuluvat perinteiset suorat ja koukkulyönnit, kyynärpäälyönnit, kiertävät ja pysäyttävät potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Tyypillinen thainyrkkeilyharjoitus sisältää lajinomaisen alkulämmittelyn, varjonyrkkeilyä, väline- ja säkkiharjoittelua ja pariharjoitteita. Yleensä jokaisen Muay Thai harjoituksen loputtua on halukkaille tarjolla kevyttä sparria ja ottelutaktiikka harjoittelua noin. 1-10 erää (erä 3min).
Peruskurssit ja Jatkoryhmät
Helpoin tapa aloittaa thainyrkkeily on osallistua 2-3 kertaa vuodessa järjestettävälle peruskurssille. Jos olet aiemmin harrastanut lajia, joka sisältää thainyrkkeilyn kaltaisia potkuja ja lyöntejä, voit liittyä suoraan jatkavien ryhmään. KuntoThai-harjoitukset tarjoavat myös erinomaisen tavan kehittää tekniikkaa ja kuntoa. Suosittelemme KuntoThain tekniikkatunteja kaikille jatkavien ryhmissä harrastaville.
Kilpaileminen ja Valmennus
Jos sinua kiinnostaa kilpaileminen, tarjoamme myös siihen valmennusta. Kysy lisää valmentajiltamme harjoitusten yhteydessä. Harjoituksissamme pyritään luomaan samanlainen tunnelma kuin lajin alkuperäisillä lähteillä Thaimaassa – hymy ja hiki ovat taattuja.
Sali Käytössäsi 24/7
Sali on vapaasti käytössäsi 24/7 periaatteella kaikille thainyrkkeilyn harrastajille. Ohjaajina toimivat kokeneet alan huippuvalmentajat, kuten Soli Yuuki Prasong Jongsungnern ja Tapio Erholtz.
Liity mukaan ja aloita matkasi thainyrkkeilyn maailmaan HMAC:lla!

![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|
![]() | ![]() |