THAINYRKKEILY

Thainyrkkeily on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta kehittynyt pystyottelulaji. Thainyrkkeily on Thaimaan kansallisurheilulaji ja tärkeä osa maan kulttuurihistoriaa. Vaikka thainyrkkeilyn harjoittelu tähtää ottelemiseen, on lajista kehittynyt myös tehokas kuntoilun ja itsensä kehittämisen muoto. Suomeen aktiivinen thainyrkkeilytoiminta saapui 1990-luvun alussa.

Thainyrkkeilyn tekniikkavalikoimaan kuuluvat perinteisten suorien ja koukkulyöntien lisäksi kyynärpäälyönnit, kiertävät sekä pysäyttävät potkut ja polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini.
Tyypillinen Thainyrkkeilyharjoitus sisältää mm. lajinomaisen alkulämmittelyn, varjonyrkkeilyä, väline- ja säkkiharjoittelua, pariharjoitteita sekä kevyttä sparrausta.

 

Helpoin tapa aloittaa thainyrkkeily on 2-3 vuodessa järjestettävä peruskurssi. Mikäli olet kuitenkin harrastanut aiemmin lajia, joka sisältää thainyrkkeilylle tyypillisiä potkuja ja lyöntejä ei sinun tarvitse erikseen käydä peruskurssia vaan voit tulla suoraan tekniikkatreeneihin.

Mikäli harjoitteluintoa riittää suosittelemme aloittelijoille myös kuntopotkunyrkkeily ja kuntonyrkkeily tunneilla harjoittelua. Taitojen kehittyessä voit tulla mukaan myös jatkavien harjoituksiin. Keskuksessamme toimii myös aktiivinen kilpailevien Thainyrkkeilijöiden valmennusryhmä. Kilparyhmällä on erikseen omia ohjattuja harjoituksia kokeneiden ottelijoiden opastuksella.
 

Thainyrkkeilyharjoituksia keskuksessamme ohjaavat pääsääntöisesti thaimaalaiset opettajat. Olemmekin halunneet pitää harjoituksissa mahdollisimman hyvin samankaltaista tunnelmaa kuin lajin alkulähteellä Thaimaassa. Tunneilla ei voi siis välttyä hymyltä ja hieltä.


Sali on myös vapaassa käytössä 24/7 periaatteella myös kaikille Thainyrkkeily harrastajille.

Ohjaanina toimivat kokeneet alan huippuvalmentajat, mm. Prasong Jongsungnern, Soli Yuuki ja Tapio Erholtz.

Huom! Uusi peruskurssi 1.9.2020 alkaen https://www.hmac.fi/events/thainyrkkeilyn-peruskurssi-1

Thainyrkkeily Helsinki HMAC