top of page

HAPKIDO

Hapkido on korealaista alkuperää oleva itsepuolustus- ja taistelutaito. HMAC:n hapkido on tyylisuunnaltaan Kwan Nyom Hapkidoa ja se kuuluu Kansainvälisen Hapkido Liiton eli IHA:n (International Hapkido Alliance) alaisuuteen. IHA:n päämaja sijaitsee Sydneyssä Australiassa ja tyylisuunnan pääopettajana toimii Suurmestari Geoff Booth, 9 dan.


Kaikki keskuksemme Hapkido-ohjaajat ovat joko IHA:n tai Suomen Hapkidoliiton kouluttamia. Pääkouluttajana HMAC:llä toimii Tapio Erholtz, 5 dan Master, IHA:n sertifioima Chief Instructor.

Tyylisuunnassamme korostuu konseptiharjoittelun periaate, johon nimi Kwan Nyom eli “käsitteiden koulu” myös viittaa. Tekniikkaharjoittelu perustuu enemmän periaatteiden ymmärtämiseen kuin yksittäisten tekniikoiden suureen määrään. Kwan Nyom Hapkido korostaa soveltamiskyvyn tärkeyttä, koska realistisessa itsepuolustustilanteessa asiat eivät tapahdu ennalta määrättyinä. Kwan Nyom Hapkidon tapa opettaa tekniikat pyrkiikin olemaan hyvin käytännönläheinen. Olennaisena harjoittelun osana toimii myös skenaario pohjaiset harjoitteet joissa lähestytään mahdollisia uhkatilanteita turvallisuutta unohtamatta.

Hapkidon hienoutena voidaan pitää sitä, että se kattaa kaikki tyypillisimmät itsepuolustustilanteissa tarvittavat elementit kuten lyönnit, potkut, kaadot, heitot, nivellukot, kuristukset, maassa puolustautumisen ja aseuhkavastatekniikat. Tämä tekee lajista hyvin monipuolisen, mikä tekee harjoittelusta mielenkiintoista ja haastavaa. Hapkidoa harjoitellessa myös kunto ja notkeus kehittyvät nopeasti. Hapkido soveltuu hyvin kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta.

Hapkidon ”konsepti” luonteisuuden vuoksi harjoittelu onkin helppo aloittaa koska tahansa.
Sinun ei siis välttämättä tarvitse käydä erillistä peruskurssia aloittaaksesi harjoittelun.


Mikäli sinulla on kysyttävää Hapkidosta tai sen harjoittelusta ota meihin yhteyttä tai tule paikan päälle kokeilemaan lajia.

info(at)hmac.fi tai 045-1125275

bottom of page