top of page

KuntoThai

Kuntothainyrkkeily on hauska ja energinen laji sekä kunnon kohottamiseen, että kamppailu- ja itsepuolustuslajeissa käytettävien tekniikoiden harjoittelemiseen.
 

Kuntothainyrkkeilytunnit pohjautuvat lajinomaisiin tekniikkaharjoitteisiin, eli potkuihin, lyönteihin, torjuntoihin, väistöihin ja liikkumiseen. Kuten HMAC:n kuntonyrkkeilytunneilla, myös kuntothainyrkkeilytunneilla tehdään erilaisia lihaskunto- ym. harjoitteita tehokkaan ja kokonaisvaltaisen treenin aikaansaamiseksi. Erona kuntonyrkkeilyyn kuntothainyrkkeilyssä ovat vain potkut, jotka tuovat harjoitteluun hieman lisää haastetta. Lisäksi potkiminen tuo jalat entistä tehokkaammin treeniin mukaan, mikä tekee treenistä entistäkin tehokkaampaa ja monipuolisempaa. Potkuharjoittelu lisää myös lantion seudun liikkuvuutta ja laji kuormittaa tehokkaasti koko liikuntaelimistöä. Näkyvin ero kuntothainyrkkeilyn ja kilpathainyrkkeilyn välillä on, että kuntothainyrkkeilyn harrastaminen ei tähtää ottelemiseen, vaan vastustajina ovat salin kaikki muut lyönti- ja potkuvälineet kuten säkit, tyynyt, thaipadit ja pistehanskat. KuntoThai tunnit ovat siis Thainyrkkeilyn tekniikka tunteja joilla ei sparrata. 
 

Laji sopii siis erittäin hyvin kaikille vauhdikkaasta kuntoilusta pitäville! Erityisesti kuntothainyrkkeilyä voi suositella esimerkiksi istumatyöntekijöille, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista, sillä välineisiin lyöminen- ja potkiminen rentouttaa ja kehittää erityisesti yläselän lihaksistoa sekä lantion seudun lihaksistoa.
 

Miksi harrastaa kuntothainyrkkeilyä?

– monipuolista liikuntaa kuormittaen koko liikuntaelimistöä
– tehokasta energian kulutuksen kannalta
– haastavaa, koska laji edellyttää perustekniikan hallintaa
– rentouttavaa toimintaa poistaen liiallista painetta luonnollisella tavalla
– lyöminen ehkäisee niska-, hartia- ja selkäkipuja ja potkiminen lisää liikkuvuutta
- potkiminen kuluttaa paljon kaloreita sekä parantaa lantion seudun liikkuvuutta

 

Tule iskemään itsesi kuntoon vauhdikkaille tunneillemme!
Harjoittelemaan voit tulla mukaan koska tahansa.Mikäl

IMG_9477
IMG_9481
IMG_9422
IMG_9421
IMG_9474
IMG_9432
IMG_9421
IMG_9423
IMG_9459
bottom of page