top of page

LASTEN HAPKIDO

Lasten Hapkido uusi kausi alkaa 11.1.2024 Ilmoittautuminen on nyt avoinna https://www.hmac.fi/events/lasten-hapkido-kevat-2024

Hapkido on korealaista alkuperää oleva itsepuolustus menetelmä. Opettamamme tyylisuunta on Kwan Nyom Hapkido johon myös lasten harjoittelu pohjautuu. Lajiin ei sisälly mitään uskonnollista taustaa tai toimintaa. Osa etiketista on lajin korealaisia perinteitä ja harjoituskavereita kunnioittavaa, kuten kumartaminen. 

Lasten-Hapkido on noin 6-9 vuotiaille suunnattu energinen leikki- ja liikuntatunti. Harjoitukset koostuvat pääasiassa liikunnallisista leikeistä ja hapkido-harjoitteista, joiden avulla lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa mahdollisuudet. Harjoitusten päämääränä on antaa positiivisia liikunnallisia kokemuksia sekä kehittää lapsen koordinaatiota, keskittymiskykyä ja sosiaalisia taitoja. Lasten Hapkido ryhmän harjoitukset ovat aina sunnuntaisin klo 14 ja torstaisin klo 17 alkaen.

Harjoittelun voi aloittaa koska tahansa. Ota kuitenkin ensin yhteyttä ohjaajiin ja ilmoittaudu mukaan! Ensimmäisissä harjoituksissa tarvitset varusteiksi vain t-paidan, verkkarit sekä iloista mieltä!
Ensimmäisen harjoittelun jälkeen arvioimme harjoittelijan soveltuvuutta ryhmään ja keskustelemme harjoittelun jatkamisesta. Pidätämme siis kaikki oikeudet valita harrastajat ryhmäämme. Ensimmäisen harjoituksen yhteydessä harrastaja saa myös jäsentietokaavakkeen sekä lisä-infoa harrastamisesta kirjallisena.Lisätietoa:  info@hmac.fi tai  045-1125275 (WHATSSAPP tai puhelin)

UKK

 

-Kuinka pääsen mukaan?

Mukaan voi ilmoittautua täältä:
https://www.hmac.fi/sign_up

 

Ensimmäisissä harjoituksissa annamme kaavakkeen joka täytyy palauttaa huolellisesti täytettynä viimeistään toisen harjoituksen yhteydessä.
Ensimmäinen harjoituskerta ei siis sido vielä koko kauteen.
Lähetämme laskun kausimaksusta ilmoitettuun sähköposti osoitteeseen. Maksa lasku viimeistään eräpäivänä. Mikäli laskua ei makseta eräpäivään mennessä menettää harrastaja harjoittelu oikeutensa

 

- Hapkido Passi ja kansio.

 Kun ensimmäinen kausi on maksettu annamme harrastajalle Hapkido passin. Siihen merkitään kaikki harjoituskerrat. Passi siis pitää tuoda aina mukana treenehin. Se kannattaa myös päällystää kontakti muovilla.
Harjoituskansion annamme siinä vaiheessa kun näemme että harrastaja kykenee harjoittelemaan ohjeiden mukaan ja hänellä on edellytyksiä oppia kansiossa listatut tekniikat.
Ensimmäinen passi ja kansio ovat oppilaalle ilmaisia. Uusi passi tai kansio maksaa 10 eur ja niitä voi hankkia paikan päällä.

 

- Mitä varusteita tarvitsen?

Aloittaminen on helppoa. Aluksi varusteiksi riittää esim verkkarit ja t-paita. Harjoittelun hiukan edetessä suosittelemme että harrastaja hankkii Hapkido puvun. Pukuja voi ostaa salilta paikan päältä. Puku on pakollinen ensimmäisessä vyökokeessa mikäli harrastaja haluaa osallistua siihen.


Eteneminen Hapkidossa

Käytössä on vyöjärjestelmä joka alkaa valkoisesta vyöstä.  Eteneminen tapahtuu siten että kansiossa vyöarvolle määrätyt tekniikat on kuitattu eli ennakkohyväksytty ohjaajan toimesta harjoitusten yhteydessä. Vyö oikealle puolelle merkitään käyntikerta ”natsat”, eli kun harrastaja on käynyt riittävän monta kertaa harjoituksissa niin hän saa ensimmäinen natsan. Kun käyntikerta natsoja on neljä sekä kansion oma tekniikkasivu kuitattu on oppilas lähes valmis vyökokeeseen.
Vyökokeeseen osallistumiseen juniorit tarvitsevat myös kaksi käytös natsaa vyön vasemmalle puolelle. Käytös natsoja annetaan myös harjoitusten yhteydessä.

Kriteerit käytös natsojen saamiselle ovat:
- ystävällisyys ja toisten kunnioittaminen
- osataan kuunnella opettajan ohjeita
- ei kiusata eikä syrjitä toisia
- ylempien vöiden osalta myös avunanto alempia vöitä kohtaan

 

 

Vyökoe

Vyokoe on erillinen tilaisuus jossa tullaan suorittaan oman vyöarvontekniikat sekä mahdolliset aiemmin opitut tekniikat. Vyökoe on maksullinen (25eur). Mikäli oppilas läpäisee vyökokeen hyväksytysti on hänellä oikeus siirtyä käyttämään uutta vyöarvoaan välittömästi.
Mikäli oppilas ei läpäise vyökoetta annetaan hänellä ”rästitehtävät” jotka kirjataan ylös. Nämä em. tehtävät suoritetaan harjoitusten yhteydessä. Kun kaikki rästitehtävät on suoritettu on oppilaalla oikeus siirtyä käyttämään uutta vyöarvoa.

muksu hapkido
muksu tunneli hapkido
lasten hapkido
hapkido pikkujoulut
bottom of page